Sunday, May 8, 2016

Kauden ekat maastokisat

Lieto xco.

Lauantaina viikko sitten Liedossa ajettiin XCO kauden avauskisa viime vuoden sm radalla. Kisa oli minulle kotimaisen kisakauden avauskisa ja mahdollisuus testata onko talven treenit tehonnut.
Liedon rata on todella tekninen ja radalla on vain yksi tasainen pätkä missä on mahdollista levätä ja Tankata mutta tämä on vain 100m pitkä. Muuten rata koostuu kivikko/juurakko poluista, ja kalliosta. Radalle on myös rakennettu hyppyreitä ja muita esteitä häiritsemään ajorytmiä. Radan teknisyyden takia ei riitä että jalat on kunnossa vaan koko kropalla joutuu tekemään töitä.

Olen huomannut että rata sopii hyvin minulle, ja tiesin että minulla olisi mahdollisuus pärjätä kisassa hyvin. lähtösuoralla oli aika ahdasta ja kolareiden välttämiseksi sekä oman tyhmyyden takia ajoin liian varovasti ja päästin hitaampia kuskeja eteeni. Tästä virheestä sain kärsiä kun jouduin ajamaan 2 eka kierrosta hitaampien kuskien peesissä koska radalla ei ole kovin monta paikkaa missä pääsee ohittamaan. 2 kierroksen jälkeen oikea vauhti alkoi löytyä ja ajoin muutaman kierroksen visurin kanssa. 5 kierroksen alussa visuri alkoi hidastaa vauhtia ja päätin mennä ohi ja ajaa omaa vauhtia loppumatkan, maaliin tulin kolmantena. Kisan aikana minulla oli vähän ongelmia hengityksen kanssa, muuten kroppa ja kalusto toimivat erinomaisesti.


Evoc mtb.

Eilen ajettiin xcm-cupin avauskisaa rajamäellä. Rajamäen radalla on vähän tietä, paljon nopeata polkua ja muutama teknisempi kivikkopätkä. 

Lähdin heti lähdöstä ajamaan aika kovaa ja pääsinkin mukaan 2 letkaan ajamaan. Meidän letka hajosi ehkä 20min ajon jälkeen 2 eri ryhmään ja jouduin yksin ajamaan nopeamman ryhmän kiinni asfalttitieosuudella.  Teknisellä polulla pääsin ryhmästä irti mutta muut saivat minut kiinni tokalla asfalttitiepätkällä noin 16km kohdalla. 3 hengen ryhmässä olin minä, miettisen ville ja joku muu? Ajettiin yhdessä seuraavan kierroksen simon enskapätkän alkuun asti, missä ville ja se toinen kaveri alkoivat jäädä. Ville pysyi aika kauan noin 50-100m etäisyydellä minusta mutta jäi  jyrkässä ylämäessä kun noustiin ylös soramontusta. Samalla kun huomasin että ville ei enää pysynyt mukana alkoi pyörän etuosasta kuulua suhina. Luulin ensin että rengas vuotaa, mutta suhina ei tullut renkaasta vaan keulasta. Eli keulasta vuoti ilmat pihalle ja jouduin ajamaan viimeiset 13km jäykällä keulalla.. jäykällä keulalla ajaminen oli käsille hyvää treeniä ja onneksi jaksoin puristaa loppuun asti niin kovaa että kukaan ei enää saanut minut kiinni, loppusijoitus oli 7.

Kroppa toimi muuten hyvin mutta vatsa ei oikein pelannut ensimmäisellä kierroksella enkä pystynyt juomaan. Tokalla kierroksella vatsa alkoi onneksi pelittämään niin en ehtinyt kuivua ihan täysin.Lieto-xco
Kuva: Marko saren
Nyt kunto on testattu ja vielä on 2 viikkoa aikaa treenata ennen kun kisakusi alkaa...

No comments:

Post a Comment